Code geel: donderdag veel regen en zware windstoten

Print
Code geel: donderdag veel regen en zware windstoten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het is deze dagen wisselvallig weer en vanaf donderdag ook nog eens venijnig. Heel het land krijgt flink wat regen te verduren, die gepaard gaat met zware windstoten. Het KNMI en Weerplaza hebben inmiddels code geel afgegeven.

Vooral in de ochtenduren krijgt Limburg te maken met zware windstoten en regen. Gedurende de dag trekt de regenstoring langzaam naar het noordoosten van het land. In onze provincie geldt code geel van 08.00 uur tot 11.00 uur in de ochtend.

Ochtendspits

,,De ochtendspits kan flink wat hinder ondervinden en weggebruikers moeten rekening houden met extra vertraging”, stelt meteoroloog Raymond Klaasen van Weerplaza. ,,In de ochtend kan zo’n 7 tot 15 mm neerslag vallen, een flinke hoeveelheid in korte tijd dus.”

Als de storing het land verlaat, wordt het qua wind tijdelijk wat rustiger. ,,Maar in de loop van de middag neemt de wind juist in de kustgebieden en op de Wadden weer toe”, aldus Klaassen.

Stormachtig

Er komt een harde tot stormachtige wind te staan met mogelijk windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. De wind blijft in de avond aanhouden. Ook kunnen er diverse buien vallen, met name in de noordelijke helft van het land. Klaassen: ,,De wind en buien kunnen ook de avondspits hinderen.”