Southern Bluesnight beleeft 23e editie in Theater Heerlen

Print
Southern Bluesnight beleeft 23e editie in Theater Heerlen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

Parkstad Limburg Theaters Heerlen staat 16 maart in het teken van de 23e editie van de Southern Bluesnight.

Heerlen huisvest het grootste indoor bluesfestival van het zuiden waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Op het programma staan: Wallace Coleman, Tony ‘TC’ Coleman, Bernard Allison, Archie Lee Hooker, Guy King en Joey Gilmore. Uit eigen land zijn Phil Bee’s Freedom, Jan de Bruijn en Barn & Belle present.

Wallace Coleman

De in 1936 geboren Wallace Coleman leerde zichzelf spelen op een mondharmonica van 50 dollarcent. Zijn inspiratie haalde hij uit de muziek van Little Walter – “Somebody has stepped into Little Walter’s shoes” – en Sonny boy Williamson. Pas na zijn pensionering, begin jaren ‘80, begon hij in het openbaar op te treden.

Lees ook: Gitarist Guy King speelt blues zonder grenzen

Tony TC Coleman & Henry Carpaneto kwintet

De zanger en drummer Tony Coleman zat vanaf midden jaren ‘80 achter de drumkit bij niemand minder dan The King of Blues, B.B. King. Op het Heerlense podium ontmoet ‘The Best Blues Drummer van 2015 en 2016’ het kwintet rondom ‘The Best European Blues Player van 2005’, Henry Carpaneto.

Archie Lee Hooker & The Coast To Coast Blues Band

Archie Lee Hooker is een volle neef van John Lee Hooker. Hij deelde ook geregeld het podium met de legendarische ‘boogieman’. Verwacht tijdens de bluesnight een old skool bluesoptreden met mooie verhalen, ondersteund door harmonica of orgel, boeiende muzikale levenslessen en pittige, groovy blues.

Phil Bee’s Freedom

Phil Bee’s Freedom bracht 20 januari haar derde album Home uit. Zanger Phil Bee en zijn band brengen in Heerlen hun nieuwste nummers welke doorspekt zijn met blues-, jazz- en soulinvloeden en ademt de sound uit de jaren 60 en 70.

De deuren van het theater in Heerlen gaan open om 18.30 uur, de eerste band start om 19.15 uur. Kaarten kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via www.plt.nl