Groene Loper Run breidt uit met kidsrun

Print
Groene Loper Run breidt uit met kidsrun

De Groene Loper Run breidt uit. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Het hardloopevenement Enexis Huis Groene Loper Run heeft naast de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon nu ook een kidsrun toegevoegd aan het programma. Het hardloopevenement vindt plaats op paasmaandag 22 april op de Groene Loper in Maastricht.

Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen meedoen aan de 650 meter, kids van 8 en 9 jaar rennen 850 meter en 10- en 11 -jarigen wagen zich aan 1050 meter. De start en finish zijn beide voor het Enexis Huis Limburg op de Groene Loper. Bij de finish van de kidsrun krijgen de kinderen een medaille waarna ze kunnen genieten van water en een gezonde snack. Deelname aan de run kost vijf euro.

Maastricht Sport

De sportorganisatie Maastricht Sport omarmt de Enexis Huis Groene Loper Run en wordt ook naamgever van de kidsrun. Het doel van Maastricht Sport is om zich als sportorganisatie te positioneren binnen Maastricht en jong en oud te stimuleren om een leven lang te bewegen en te sporten. “Maastricht Sport is ervan overtuigd dat wanneer je begint bij de jeugd en een sportief leefklimaat creëert, je op langere termijn alle inwoners bereikt”, zegt Hein Poell van Maastricht Sport. “We willen iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier. Daar kan de Groene Loper Run bij helpen. En met de Maastricht Sport Groene Loper Kidsrun hopen we de kinderen te enthousiasmeren om een leven lang te sporten en bewegen.”

Meer informatie over programma en parcoursen en mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.groeneloperrun.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen