Maastrichtse en Gronsveldse badmintonverenigingen bundelen krachten

Print
Maastrichtse en Gronsveldse badmintonverenigingen bundelen krachten

Dorien Lups, Maastrichtse en speelster in de eredivisie, heeft haar naam verbonden aan het evenement. Afbeelding: Harry Heuts / Fotojournalist

Maastricht / Itteren / Gronsveld -

Badmintonclubs Gronsveld, Rally en Space Shuttle organiseren in samenwerking met de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging, Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland en Badminton Nederland een gezamenlijk badmintonevenement. Dit vindt plaats op zaterdag 13 april tussen 10.00 en 17.00 uur in sporthal de Geusselt aan de Olympiaweg 68 in Maastricht.

Hiermee willen ze de sport onder de aandacht brengen van iedereen in en rondom Maastricht. Daarnaast willen ze samenwerking tussen clubs stimuleren door badmintonners bij elkaar te brengen voor een gezellige, sportieve ontmoeting.

Het evenement moet mensen overtuigen die stap te maken. Daarom heeft het een zeer gevarieerd programma. Dat richt zich niet alleen op geïnteresseerden, maar ook op mensen die al badmintonnen of de sport weer willen oppakken. Het programma bestaat onder andere uit demonstraties, clinics en introductielessen. Daarnaast wordt er een toernooi gespeeld en is er een informatiemarkt wat betreft advies en materiaal. Bert Jongen, wethouder van sport in Maastricht, zal de dag openen.

Samenwerking

Vrijwilligers van de organiserende clubs verzorgen de activiteiten. De Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging en Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland leveren een bijdrage met demonstraties van aangepast badminton. Daarnaast heeft Dorien Lups, Maastrichtse en speelster in de eredivisie, haar naam verbonden aan het evenement. Badminton Nederland heeft het evenement mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage.

Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar voor sommige onderdelen wel aan te raden. Het volledige programma is te vinden op www.experiencebadminton.nl.