Inwoners Wessem mogen kenbaar maken wat ze belangrijk vinden

Print
Inwoners Wessem mogen kenbaar maken wat ze belangrijk vinden

Terras in Wessem. Afbeelding: Archief De Limburger/Peter Schols

Wessem -

De ambities voor de toekomst van Wessem worden vastgelegd in een document. Op initiatief van de Dorpsraad en als kleine aansporing richting gemeente.

Vrijwilligers van de Dorpsraad gaan vanaf zaterdag langs Wessemse deuren om wensen en ambities van inwoners te laten optekenen. Letterlijk, want net als bij een gastenboek zijn de pagina’s leeg en is het de bedoeling dat ze gevuld worden door de inwoners. Daarmee moet een document ontstaan waarin staat wat de inwoners belangrijk vinden.

Richtinggevend

Het boek is geen teken van onvrede over gemeentelijk beleid vanuit de Wessemse gemeenschap. Voorzitter Jos Thijssen van de Dorpsraad wil zich ook niet laten verleiden tot uitspraken over de gemeente Maasgouw. „Het is niet zo dat de gemeente haar werk niet goed doet. Het ambitieboek is puur bedoeld als richtinggevend document voor ons als Dorpsraad. Maar de gemeente zal zeker een exemplaar overhandigd krijgen. Voor de uitvoerbaarheid van bepaalde wensen hebben we de gemeente tenslotte nodig.”

Wessemse Dag

In Stevensweert werd eerder al een gelijksoortige manier van burgerparticipatie opgezet. Thijssen vindt het jammer dat er geen financiële middelen voor het Wessemse ambitieboek zijn vrijgemaakt. Dat weerhoudt de Dorpsraad er niet van de komende vier weken langs de deuren te gaan met de aangeschafte boeken. „Iedereen kan zijn of haar wensen opschrijven. Dat kan als verhaal, gedicht, of met een foto. Geen idee wat ik kan verwachten. Ik hoop op enkele uitvoerbare ideeën. En dat bij de totstandkoming iedereen zijn steentje bijdraagt. Of ik zelf een ambitie heb? Een ‘Wessemse Dag’ waarbij het hele dorp zich kan laten zien.”