Aan Tafel

Rode curry met jackfruit en lekker veel groenten

Print
Rode curry met jackfruit en lekker veel groenten

Gezond, vegetarisch en makkelijk: deze rode curry staat in een handomdraai op tafel. Afbeelding: Ellis Visser

Curry’s komen in alle soorten en maten. Rood, groen, geel. Pittig, kruidig, zoetzuur. Met vlees, zonder vlees. In dit recept wordt jackfruit gebruikt.

Vaak staat er een curry bij ons op het menu. Het is namelijk een heerlijk gerecht en je kunt er eindeloos mee variëren. Het is ook erg gemakkelijk wanneer je nog groenten in je koelkast hebt liggen waar je nog niets mee van plan bent. Snijd deze grof en voeg ze aan je curry toe. Omdat ik het gerecht met enige regelmaat maak, heb ik standaard rijst, currypasta en kokosmelk in huis. De currypasta krijg je in vacuümverpakkingen. Deze zijn perfect om op voorraad te hebben.

In deze curry heb ik geen vlees gebruikt, maar jackfruit (gewoon in blik verkrijgbaar bij de supermarkt). Jackfruit is een vrucht die in Thailand aan bomen groeit. Je kunt ze rijp en geel of jong en groen eten. Ze zijn neutraal van smaak en nemen gemakkelijk andere smaken in zich op. De vrucht zelf is vrijwel smaakloos, maar de structuur en het uiterlijk lijken verdomd veel op vlees en daarom wilde ik het graag eens proberen. Met succes. Je kunt de jackfruit ook vervangen door vierhonderd gram kipfilet.

Rode curry met jackfruit en lekker veel groenten

Voor 4 personen

Bereiden: 40 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten

voor 4 personen

200 gr (zilvervlies)rijst

• 1 zakje rode currypasta

• 1 blik jackfruit

• 200 ml kokosmelk

• 1 aubergine

• 1 ui

• 2 tomaten

• 1 rode paprika

• 200 gr doperwten

• 1 limoen

• Olie om in te bakken

• Optioneel: koriander

Bereiding

Bereid de rijst volgens de verpakking. Snijd de ui in grove blokjes. Neem een wok en doe er een beetje olie in. Bak de ui fruitig. Was de jackfruit en snijd in stukjes. Voeg toe aan de ui.

Was de groenten. Snijd de tomaat, paprika en aubergine in blokjes. Voeg toe aan de ui en jackfruit. Meng goed en laat dit even sudderen. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar en laat vijftien minuten sudderen met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

Roer als laatste de doperwten erdoor en knijp een halve limoen uit. Voeg optioneel een paar takjes koriander toe. Laat dit nog vijf minuten sudderen. Giet de rijst af. Serveer de curry in een kommetje samen met de rijst, limoen en koriander. Smakelijk!

>> Kijk voor meer kookinspiratie ook op www.delimburger.nl/recepten

>> Ellis Visser blogt op healthtastic.nl

Rode curry met jackfruit en lekker veel groenten
Foto: Ellis Visser

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!