Video: wilde achtervolging door Weert

Print

Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een wilde achtervolging door Weert woensdagmiddag. Belgische en Nederlandse agenten joegen met in totaal zo’n twintig auto’s op een bestuurder, die een stopteken bij een verkeerscontrole in Bree negeerde.

Bij de achtervolging, die verder door Bocholt en Budel voerde, raakten drie politieauto’s beschadigd. Vijf agenten raakten gewond.

Nummerbord

De politie merkte bij de controle in Bree op dat de BMW een duplicaat van een nummerbord had. De automobilist uit Peer sloeg op de vlucht en ramde tijdens de achtervolging een wegblokkade en veroorzaakte drie ongelukken. Pas terug in Bocholt kon hij worden overmeesterd. Op momenten haalde de voortvluchtige de 190 kilometer per uur. De bestuurder is aangehouden. Hij bleek onder invloed van drugs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen