Poster van partij DENK uit verkiezingsdoeken in Sittard gesneden

Print
Poster van partij DENK uit verkiezingsdoeken in Sittard gesneden

Op ten minste drie plekken is de afbeelding van DENK uit de verkiezingsdoeken gesneden. Afbeelding: Denk

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Op verschillende plekken in Sittard zijn vernielingen aangebracht aan de zeildoeken voor de Provinciale Statenverkiezingen. De beeltenis van DENK is eruit gesneden.

De partij heeft de gemeente Sittard-Geleen gevraagd hier aangifte van te doen.

Volgens lijsttrekker Selami Coskun gaat het om tenminste drie verschillende locaties in Sittard. De vernielingen zijn volgens hem enkele dagen geleden aangebracht. De gemeente Sittard-Geleen heeft, in plaats van de traditionele borden voor verkiezingsposters, zeildoeken laten bedrukken met daarop afbeeldingen van alle partijen die op 20 maart meedoen aan de provinciale verkiezingen.

Vandalisme

Coskun zegt dat zijn partij woensdag contact gezocht heeft met de gemeente. Denk wil dat de zeilen vervangen worden en dat de gemeente aangifte doet van vandalisme. „We willen dat een krachtig signaal wordt afgegeven. Dit leidt, letterlijk, tot een gat in de democratie. Alle partijen moeten een gelijk speelveld krijgen. Natuurlijk gebeurt het vaker dat posters worden beklad of weggehaald. Maar ik vind dit van een andere orde.” De gemeente heeft nog niet op het verzoek van Denk gereageerd.

DENK doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen.