Wethouder geeft startsein sloop oude Mavo in Gennep

Print
Wethouder geeft startsein sloop oude Mavo in Gennep

Met een graafmachine nam wethouder Lucassen donderdagochtend de eerste happen uit het pand Picardie 62. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

De Gennepse wethouder Peter Lucassen heeft donderdagmorgen het officiële startsein voor de sloop van het pand Picardie 62 in de Niersstad gegeven. Voormalige schoolgebouw dat ook als secondhandwinkel dienstdeed gaat tegen de vlakte. De sloop is de eerste fase in het project Kinder Educatie Centrum (KEC) in het gebied tussen sportcentrum Pica Mare en parkeerplaats Martinushof.

Enkele weken geleden is een start gemaakt met de afbraak van Picardie 62. Het asbest werd verwijderd en het gebouw werd verder gestript. De wethouder mocht met een graafmachine de eerste hap uit het gebouw nemen. Een medewerker van het recyclingbedrijf verwacht dat de sloop van het totale pand circa drie weken in beslag gaat nemen. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de omgeving. Zo vindt geen afvoer van puin plaats in rond de tijdstippen dat leerlingen van BS Maria Goretti hun schooldag starten en eindigen.

Het pand Picardie 62 is ontworpen door de architect die ook het aanpalende schoolgebouw Maria Goretti tekende. In een eerder plan van een Integraal Kind Centrum (IKC) zouden de panden behouden blijven. De plannen van het IKC gingen van tafel voor een KEC, en daarmee ontstonden er ook andere inzichten over de locatie van het totaal nieuwe complex. Onder ander wegens de verkeersafwikkeling werd besloten nieuwbouw te plegen in het gebied dat aansluit op de Martinushof. Het nieuwe KEC is naar verwachting in het najaar van 2021 klaar voor gebruik. Het complex biedt dan onderdak aan BS Maria Goretti, OBS Elckerlyc, de scholen voor bijzonder onderwijs De Piramide en Mikado en aan Spring Kinderopvang

Het pand Picardie 62 deed tot medio 1980 dienst als gebouw voor het middelbaar onderwijs. Er waren meisjes Mulo en later de eerste twee leergangen van de Mavo ondergebracht. Na de nieuwbouw van de Norbert Mavo aan de Stiemensweg stond het gebouw leeg. Na de eeuwwisseling was er de kringloopwinkel gevestigd.