Frank van Gool

‘Nederland heeft veel meer arbeidsmigranten nodig’

Print
‘Nederland heeft veel meer arbeidsmigranten nodig’

Aspergestekers in Limburg. Afbeelding: John Peters

VENRAY / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Nederland heeft in de nabije toekomst zeker 150.000 tot 200.000 arbeidsmigranten nodig om de economie draaiende te houden.

Dat zegt directeur Frank van Gool van de Venray uitzender Otto Work Force in een reactie op uitspraken van D66-fractieleider Rob Jetten donderdag in De Limburger. Jetten kaartte hierbij de dringende noodzaak aan meer arbeidsmigranten in ons land aan. De D66’er wijst op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat deze behoefte becijfert op zo’n 50.000 werkers uit bijvoorbeeld Oost-Europa.

Lees ook: D66-leider Rob Jetten: Haal meer Polen naar Nederland

Van Gool wijst echter onder meer op de sterke vergrijzing, waardoor over twintig jaar bijna een derde van de bevolking 65-plusser zal zijn: „Nu nog staan tegenover iedere 65-plusser vier werkenden, tegen nog maar twee werkenden in 2040.”

Overigens vindt Van Gool de uitspraken van Jetten „in deze verkiezingstijd van lef getuigen. Het is geen populair standpunt. Andere partijen weten het ook, maar zeggen het niet.”

Volgens directeur Huub Narinx van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) zijn in de provincie circa 35.000 à 40.000 migrantwerkers aan de slag.