Rondleiding in museum Stevensweert

Print
Rondleiding in museum Stevensweert

Onder andere houtsnijwerk komt aan bod tijdens de rondleiding. Afbeelding: Museum Stevensweert

Stevensweert -

In het museum van Stevensweert, gelegen aan het Steffeswertplein 1, is er op zondag 17 maart een gratis rondleiding en kunnen bezoekers het verhaal over Jan van Steffeswert en zijn tijdgenoten ontdekken. De rondleiding begint om 14.30 uur en is gratis. De entree voor het museum bedraagt drie euro.

Conservator Gérard Rutten neemt bezoekers mee naar de middeleeuwen door aan de hand van een filmpresentatie uit te leggen wat er zoal kwam kijken om een beeld te maken. Niet alleen gedetailleerd houtsnijwerk maar ook het aanbrengen van kleuren (polichromeren) komt aan bod. Tijdens een aansluitende wandeling door het museum wordt stilgestaan bij een door Pierre Boumans uit Stein gesneden replica van Anna ten Drieën uit de Parochiekerk O.L.Vr. Onbevlekt Ontvangen in Pey-Echt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen