Verbouwing MECC valt fors duurder uit: 49 miljoen euro

Print
Verbouwing MECC valt fors duurder uit: 49 miljoen euro

Impressie van hoe het Mecc er aan de kant van het ziekenhuis komt uit te zien. Afbeelding: Architecentenbureau Cepezed.

Maastricht / Itteren -

De geplande facelift van het MECC in Maastricht gaat 49 miljoen euro kosten. Eerder waren de kosten geraamd op ruim 35 miljoen euro.

De stijging van de kosten met bijna 14 miljoen euro is grotendeels te wijten aan de hogere prijzen die momenteel worden gehanteerd in de markt, aldus wethouder John Aarts. Bij de Europese aanbesteding bleken alle inschrijvingen het budget van 35 miljoen euro ruimschoots te overstijgen. Het bouwbedrijf Mertens uit Weert kwam als winnaar uit de bus om de werkzaamheden te mogen verrichten.

De provincie Limburg en de gemeente Maastricht dragen elk 6,8 miljoen euro extra bij om de ’upgrade’ en uitbreiding van het MECC te financieren. De verbouwing gaat in juni van start.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen