Verbouwing MECC valt fors duurder uit: 49 miljoen euro

Print
Verbouwing MECC valt fors duurder uit: 49 miljoen euro

Impressie van hoe het Mecc er aan de kant van het ziekenhuis komt uit te zien. Afbeelding: Architecentenbureau Cepezed.

Maastricht / Itteren -

De geplande facelift van het MECC in Maastricht gaat 49 miljoen euro kosten. Eerder waren de kosten geraamd op ruim 35 miljoen euro.

De stijging van de kosten met bijna 14 miljoen euro is grotendeels te wijten aan de hogere prijzen die momenteel worden gehanteerd in de markt, aldus wethouder John Aarts. Bij de Europese aanbesteding bleken alle inschrijvingen het budget van 35 miljoen euro ruimschoots te overstijgen. Het bouwbedrijf Mertens uit Weert kwam als winnaar uit de bus om de werkzaamheden te mogen verrichten.

De provincie Limburg en de gemeente Maastricht dragen elk 6,8 miljoen euro extra bij om de ’upgrade’ en uitbreiding van het MECC te financieren. De verbouwing gaat in juni van start.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen