Vliegtuigen

Ook bij harde Brexit zijn Antonovs niet welkom op MAA

Print
Ook bij harde Brexit zijn Antonovs niet welkom op MAA

Een Antonov-vrachtvliegtuig Afbeelding: iStock

Antonov-vrachtvliegtuigen blijven niet welkom op Maastricht Aachen Airport (MAA). Er zijn voldoende alternatieve toestellen die veel minder vervuilend zijn, zegt MAA-directeur Jos Roeven.

Hij reageert daarmee op het nieuws dat autofabrikant BMW Antonov-transportvliegtuigen klaar heeft staan voor het vervoer van auto-onderdelen door Europa mocht het tot harde Brexit komen. In dat geval zou het logisch zijn om vliegveld MAA te gebruiken voor de verhuizing van Mini-onderdelen van Engeland naar de fabriek van VDL-Nedcar in Born.

Roeven zegt echter dat hij „in principe” blijft bij het besluit van november dat Antonov-vliegtuigen niet meer welkom zijn op MAA. Een uitzondering wordt gemaakt voor humanitaire vluchten en noodsituaties. „De Antonov-toestellen kunnen wel in Eindhoven terecht.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen