Efteling lost GaiaZoo af als Leukste Uitje van Nederland

Print
Efteling lost GaiaZoo af als Leukste Uitje van Nederland

Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven / Born -

GaiaZoo in Kerkrade is niet langer het ‘Leukste uitje van Nederland’. De Efteling lost de Kerkraadse dierentuin af. GaiaZoo werd derde, Dierenpark Amersfoort eindigde als tweede in de verkiezing van de ANWB.

In 2018 werd GaiaZoo nog verkozen tot ‘Leukste uitje van Nederland’, toen brachten ruim 100.000 ANWB-leden via internet hun stem uit op een van de tien genomineerde toeristische attracties. Ook nu werd er weer massaal gestemd, ruim 63.000 stemmen werden uitgebracht. De Efteling scoorde op bijna alle onderdelen de hoogste cijfers en mocht zich daarmee de winnaar van 2019 noemen.

Limburg

Kasteelpark Born eindigde in de provinciale verkiezing voor Limburg op de eerste plek. De kasteeltuinen in Arcen werden tweede, op de derde plek eindigde Mondo Verde in Landgraaf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen