Loempidel ligt straks tussen de kroketten en de frikandellen

Print
Loempidel ligt straks tussen de kroketten en de frikandellen

Afbeelding: Vanreusel

Bij de cafetaria’s ligt vanaf volgende week een nieuwe snack: de loempidel. Het is een kruising tussen een loempia en een frikandel. Onder het loempiavelletje zit naast de frikandel een zoet sausje.

Aankondigingen die vlak voor 1 april opduiken zijn per definitie verdacht. Helemaal als het om iets ludieks gaat als een loempidel. Maar het is geen grap, zegt marketingmanager Maurice de Kroon van snackproducent Vanreusel. „Het is serious business voor ons.”

Innovatieprijzen

Het idee ontstond een jaar of wat geleden. De Frikandel XXL, die negen jaar geleden op de markt kwam, enorm bleek aan te slaan. Het bedrijf won vaker innovatieprijzen voor snacks. De Best Bite-frikandel was ook zo’n innovatie. „Deze Best Bite-frikandel rollen we in een filodeegjasje zoals je dat ook bij Vietnamese loempia’s ziet.”

Sausje

Voordat de frikandel in het deegje wordt gerold, wordt een zoet sausje aangebracht. De Kroon: „Bij een test kreeg deze snack zoveel waardering dat wij zijn doorgegaan met ontwikkelen.” Het merk loempidel werd twee jaar geleden al vastgelegd. Dat betekent dat andere snackfabrikanten deze naam niet mogen gebruiken.

Watertanden

De nieuwe snack ligt straks tussen de kroketten en de kaassoufflés in de snackbar, niet in de supermarkt. De ondernemers kunnen de snack kopen bij de groothandel. De eerste reacties zijn enthousiast. Culinair auteur en columnist Sylvia Witteman twitterde vanochtend dat ze zat te watertanden toen ze erover las.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen