P+R Zuid Maastricht gaat dicht wegens gebrek aan animo

Print
P R Zuid Maastricht gaat dicht wegens gebrek aan animo

Van P+R Noord wordt wel goed gebruikgemaakt. Afbeelding: Diana Scheilen

Cadier en Keer / Maastricht / Itteren -

De mogelijkheid om gratis te parkeren op P+R Zuid, in parkeergarage P5 van het Mecc, eindigt op 29 maart. Te weinig automobilisten maken er gebruik van.

Slechts 5500 bezoekers maakten in 2018 gebruik van deze gratis parkeervoorziening, om per stadsbus door te reizen naar het centrum van Maastricht. Volgens de gemeente wordt de afstand van de snelweg naar de parkeergarage bij het Mecc als te groot ervaren. Ook de afstand tot de bushalte om verder naar het centrum te reizen, is een struikelblok.

Noord

Automobilisten uit het zuiden zijn via de A2-tunnel sneller bij P+R Noord (bij treinstation Maastricht-Noord), waar je ook gratis kunt parkeren en waar de bus meteen klaar staat op de grote parkeerplaats zelf. Van deze voorziening maakten vorig jaar 160.000 bezoekers gebruik.

Het gratis parkeren aan de zuidkant van de stad, sinds de zomer van 2017, was bedoeld om bij te dragen aan de bereikbaarheid van het centrum tijdens de afsluiting van de Noorderbrug. Ook zou P+R Zuid automobilisten uit Luik, Margraten en Cadier en Keer kunnen opvangen op drukke dagen.

De gemeente, Maastricht Bereikbaar, Arriva en het Mecc zeggen te blijven zoeken naar een alternatief aan de zuidkant van de stad. Auto’s kunnen vanaf 29 maart tegen regulier tarief blijven parkeren in P5 van het Mecc.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen