Video: Peter R. de Vries over zwijgen Brech: 'Wees eens een kerel, vertel je verhaal'

Print
Heibloem / Brunssum - Jos Brech, de man die verdacht wordt van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen, stond vrijdag opnieuw voor de rechter in een tweede, niet-inhoudelijke zitting.

De zitting is voor de familie Verstappen volgens verwachting verlopen zegt hun woordvoerder Peter R. de Vries. „Ze hebben de tweede proformazitting rustig ondergaan en er zat minder spanning op dan tijdens de eerste zitting.”

De rechter besloot dat er genoeg reden zijn om Jos Brech langer vast te houden.

Lees ook: Dit werd besproken tijdens tweede zitting in Zaak-Nicky Verstappen

De proceshouding van Brech, volharding in het zwijgen en het weigeren elementaire vragen te beantwoorden zit de familie hoog. „Jos Brech krijgt alle kansen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij moet dan in mijn ogen niet gaan zeggen dat hij een oneerlijk proces krijgt. De familie vindt het nog steeds erg laf dat hij de feiten niet onder ogen komt. Ook het gedraai van de advocaat die openlaat en toespelingen maakt of hij wel of niet in de toekomst iets gaat vertellen: „Wees eens een kerel, vertel je verhaal.“

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen