Doorstart

Intertoys sluit acht Limburgse filialen

Print
Intertoys sluit acht Limburgse filialen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Ondanks het feit dat speelgoedwinkel Intertoys een doorstart maakt, sluiten acht Limburgse filialen van de failliete winkelketen de deuren.

De Portugese investeerder Green Swan maakte vrijdag bekend een doorstart te gaan maken met Intertoys. De winkelketen kan echter alleen verder in zwaar afgeslankte vorm. Zodoende verliezen zo’n 1000 tot 1500 personen hun baan. In totaal werkten tot aan het faillissement zo’n 3200 mensen voor Intertoys.

Intertoys heeft nu 286 eigen winkels, waarvan ruim de helft openblijft, en twee distributiecentra. Daarnaast zijn er honderd filialen van franchisers. Die moeten nu beslissen of ze zich bij het nieuwe Intertoys aansluiten. Meer zekerheid daarover verwachten de curatoren in de komende weken.

In Limburg sluiten acht vestigingen de deuren (zie kaartje en kader).

Limburgse Intertoysfilialen die sluiten

Heerlen, Corio Center

Maastricht, Wycker Brugstraat

Brunssum, Kerkstraat

Geleen, Markt

Echt, Bovenstestraat

Roermond, Markt

Nederweert, Burgemeester Hobusstraat

Tegelen, Kerkstraat

Speelgoedketen Intertoys ging eind februari failliet, onder meer door aanhoudende zware marktomstandigheden. Naast de toenemende concurrentiedruk van webwinkels snoepten ook andere winkels als Kruidvat en Action klanten af van de keten.

Investeerder Green Swan richt zich op de speelgoedsector in Europa en nam in augustus vorig jaar al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us over. Verder kocht het Maxi Toys en het Belgische Bart Smit.

Intertoys ontstond in 1976 en werd in 1993 gekocht door Blokker Holding. In 2016 voegde Blokker de ketens Toys XL en Bart Smit samen met Intertoys onder de naam van die laatste keten. Eind 2017 nam de Britse investeerder Alteri Investors de Nederlandse speelgoedwinkels van Blokker over. Maar na een jaar trokken de Britten de stekker er alweer uit. Volgens Alteri had Blokker al jaren nauwelijks meer geïnvesteerd in de speelgoedwinkels.