Vijftien maanden cel geëist voor meppen met wapenstok

Print
Vijftien maanden cel geëist voor meppen met wapenstok

Het slachtoffer werd meerdere keren met een wapenstok geslagen (Foto ter illustratie) Afbeelding: iStock

Reuver -

Justitie wil vijftien maanden cel voor de 35-jarige David J. uit Kaldenkerken, waarvan vijf voorwaardelijk. J. wordt ervan verdacht dat hij een voormalige vriend uit Reuver meermaals heeft geslagen met een wapenstok.

Aanleiding voor de geweldsuitbarsting zou een ruzie tussen de twee om de vriendin van J. zijn. De man uit Kaldenkerken wilde niet langer dat zijn vriendin drugs zou kopen van zijn vriend. Die stelde vervolgens dat J. zijn klant afpakte. J. was naar eigen zeggen ook boos omdat de man uit Reuver seksueel getinte berichten naar zijn vriendin stuurde.

Skimaskers

J. en een andere man stonden op vrijdag 7 september vorig jaar met skimaskers op en wapenstokken in de hand voor het huis van de man in Reuver. Nadat hij de deur had geopend werd hij meermaals met een stok geslagen, verklaarde de Reuvenaar later bij de politie. Hij verzette zich en „er ontstond een worsteling in de gang en ik werd overal geslagen”.

Uiteindelijk verplaatste het gevecht zich naar buiten, waar J. door twee buurtbewoners werd overmeesterd. De tweede man werd daarna ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid, maar hij stond gisteren niet terecht. Volgens justitie loopt het onderzoek naar diegene nog. J. wilde in de rechtbank niet zeggen met wie hij was.

Bang maken

J. verklaarde in de rechtbank in Roermond dat hij zijn voormalige vriend bang wilde maken om er zo voor te zorgen dat hij en zijn vriendin met rust gelaten zouden worden. Hij stelt een slag in zijn gezicht te hebben gekregen, waarna hij terugsloeg. J. vertelde ook dat hij ‘onder de drugs zat’.

Tijdens de zitting viel het aanwezige slachtoffer J. aan na een korte woordenwisseling. Officier van justitie Edzo Stevens en J.’s advocaat Naher Birrou moesten tussenbeide komen. De man uit Reuver moest daarna achter glas plaatsnemen en kon zijn slachtofferverklaring daarom niet meer zelf voorlezen.

Advocaat Naher Birrou stelde dat J. geen vooropgezet plan had om het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Hij vroeg om een straf van hoogstens vier maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, zodat David J. niet terug de cel in hoeft.