Ajax breekt bijna verkooprecord na overwinning op Real Madrid

Print
Ajax breekt bijna verkooprecord na overwinning op Real Madrid

Ajax-spelers na de historische overwinning op Real Madrid. Afbeelding: BSR Agency

De overwinning van Ajax op Real Madrid afgelopen dinsdag legt de Amsterdamse club geen windeieren. Ajax zegt dat de shirtverkoop na het duel fors hoger ligt.

Woensdag werd zelfs het omzetrecord bijna verbroken. Alleen op de dag van de shirtlancering was de verkoop succesvoller.

De 1-4 overwinning in de Champions League zorgt ervoor dat de webshop van de Ajacieden in het buitenland op flink wat aandacht kan rekenen. Ajax verkocht nog nooit zoveel aan buitenlandse fans. Iets meer dan de helft van de verkopen kwam van buitenlandse fans, terwijl dat gemiddeld 18 procent is.

Spaanse klanten

Vooral mensen uit Spanje en de Verenigde Staten gingen opzoek naar Ajax-merchandise. Het meest verkochte item is het uitshirt, waarin de club dinsdag zo succesvol was.

De verkoop van shirts en andere merchandise is erg belangrijk voor voetbalclubs. Ajax draaide afgelopen jaar een totale omzet van 92 miljoen euro. 14,1 miljoen euro daarvan was uit de verkoop van fanartikelen. Dat was een half miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. Ajax dankte de omzetstijging vooral aan de hogere verkoop van de uit- en thuiscollectie Adidas en door de opening van een winkelfiliaal aan de Amsterdamse Kalverstraat.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: