‘Met Selçuk Öztürk kon je vroeger gewoon een borrel drinken’

Print

Video: Radio 1

Roermond -

Een opmerkelijk moment tijdens het lijsttrekkersdebat op Radio 1 vrijdagmiddag. Mei Li Vos (PvdA) deed een pikante onthulling over DENK-partijvoorzitter Selçuk Öztürk.

Volgens Vos kon je met de Roermondenaar vroeger een borrel drinken. „Jazeker, hij dronk een wodka-cola en ik een wijntje toen het nog heel gezellig was”, verklapte ze over de tijd dat de twee nog samen in de PvdA zaten.

De DENK-politicus was duidelijk even van de kaart door deze ontboezeming, waarbij zijn islamitische achterban wellicht vraagtekens zal zetten. Hij noemde het ‘framing’ en een leugen.

De lijsttrekkers van de Eerste Kamer gingen vrijdagmiddag met elkaar in debat in de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De leden van de Eerste Kamer worden daarbij indirect gekozen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen