Jackson-docu trekt 609.000 kijkers

Print
Jackson-docu trekt 609.000 kijkers

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen dat ze in hun jeugd door Michael Jackson zijn misbruikt, heeft vrijdagavond 609.000 kijkers getrokken.

De VPRO zond de documentaire uit op NPO3. Om context en uitleg te geven over de film en de impact ervan, werd het programma voorafgegaan, onderbroken en afgesloten met een studiogesprek onder leiding van Janine Abbring.

Lees ook: Tv-kijkers lijnrecht tegenover elkaar over ‘pedodocu’ Leaving Neverland

Tientallen fans van de overleden Amerikaanse zanger hielden vrijdag een demonstratie op het Media Park in Hilversum, om te protesteren tegen de uitzending. Ze menen dat Jackson onschuldig is en dat de documentaire een eenzijdig beeld schetst zonder wederhoor.

Leaving Neverland is door 130 landen aangekocht.

Trailer leaving Neverland. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen