Sevenum krijgt een Joepiepedje

Print
Sevenum krijgt een Joepiepedje

Ook het Joepiepedje zal uiteindelijk deel uitmaken van het Knopenlopen. Afbeelding: Stefan Koopmans

Sevenum -

Wandelen over het Pedje van de Sloy, D’n Oëeze en het Blakterbeekpark kan al langer in Sevenum. Dit jaar hopen de Groengroep en Knopenlopen het Joepiepedje te realiseren.

Het is geen goedkope klus, het aanleggen van een mooi wandelpad waar ook ouderen en mensen met een handicap gebruik van kunnen maken. Daar weten de vrijwilligers van de Sevenumse Groengroep en het Knopenlopen alles van. Beide groepen proberen al sinds jaar en dag om wandelen, groen en natuur(educatie) op een leuke manier samen te brengen. Daarbij zorgt Groengroep voor de inrichting en het onderhoud van de paden en Knopenlopen maakt gebruik van al die paden en promoot zo het wandelen op allerlei manieren.

Beide organisaties willen dit jaar nog met vereende krachten een Joepiepedje realiseren. „Het moet een korte dorpswandeling worden”, zegt Ron Janssen. Dit nieuwe paadje komt in het gebied Den Haagens en loopt langs het Joepieterrein. Hier komen in de zomervakantie altijd honderden kinderen uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord bij elkaar om deel te nemen aan het kindervakantiewerk. Bedoeling is, dat het Joepiepedje er nog dit jaar ligt.

Het materiaal dat nodig is om een pad van ongeveer achthonderd meter op een goede manier te verharden, blijkt erg duur. Janssen: „De totale kosten voor de nieuwe blokje om aan de rand van Sevenum bedragen zo’n 28.000 euro. We hebben nu ongeveer 15.000 euro bij elkaar.” De Groengoep en Knopenlopen hebben in het recente verleden steeds vaker spontane giften gekregen van jubilerende bedrijven en dorpelingen die bijvoorbeeld het geld van hun bruiloftsfeest hebben geschonken voor de aanplant van bomen of ander groen.

Onder het motto ‘Vrienden van Groengroep en Knopenlopen’ hopen de beide organisaties in de toekomst op meer van dit soort grote en kleine giften. Janssen: „We gaan niet bij elke boom die we planten een bordje met de naam van de gulle gevers neerzetten. Maar we hopen de inwoners van de omliggende dorpen nóg meer bij onze groene wandelpaden te betrekken.”