Grimmige start bezoek Rutte aan Limburg

Print

Afbeelding: Stefan Koopmans

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het campagnebezoek van premier Mark Rutte aan Limburg is zaterdag onrustig begonnen.

Tientallen ‘gele hesjes’ demonstranten wachtten de minister-president rond half twaalf op, bij de ingang van de Markt in Roermond. Onder luid gejoel van leuzes als ‘Rutte rot op’ en ‘Genaaid door de overheid’ werd hij staande gehouden bij de ingang van het plein.

Daar stond hij de actievoerders te woord en kwam het uiteindelijk tot een afspraak met de aanvoerster van de club. De twee spraken af dat ze binnenkort langskomt bij Rutte voor een gesprek in Den Haag. Daarop vervolgde hij zijn toer over de Markt.

Rondgang

Maar ook die rondgang wordt bepaald door de ‘gele hesjes’ die de premier met megafoons en spandoeken achtervolgen. De demonstratie was vooraf bekend bij de VVD.

Rutte reageert dat hij blij is om te zien dat de mensen in Roermond ‘tenminste een opvatting hebben’.

Tegelen

Later op de middag ging Rutte naar ‘zorgwijk’ De Nieuwe Munt in Tegelen. Daar ging hij in gesprek met bewoners, medewerkers en familieleden. De premier sluit zijn bezoek af op de Markt in Venlo, waar hij om kwart voor twee aanwezig is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →