stART festival in de Doolhof moet voortijdig stoppen vanwege harde wind

Print
stART festival in de Doolhof moet voortijdig stoppen vanwege harde wind

Ondanks het slechte weer is het de hele zondag druk geweest in Tegelen. Afbeelding: De Limburger

Tegelen -

De straatartiesten die op zondagmiddag hun kunsten laten zien tijdens het stART festival in de Doolhof in Tegelen, zijn voortijdig gestopt met optreden.

„Het heeft de hele middag al gewaaid, maar rond drie uur zondagmiddag begon de windkracht toe te nemen”, zegt Marc Romers van het organiserende Totaal Theater. „Toen er losgewaaide takken door het theater gingen vliegen, konden we de veiligheid van onze bezoekers en onze artiesten niet meer garanderen. Toen hebben we het festival stilgelegd.”

Volgens Romers hadden de bezoekers allemaal veel begrip voor het besluit. „Onze artiesten hebben nog een vet applaus gekregen. Daarna hebben alle mensen het theater onder begeleiding van een aantal artiesten rustig verlaten.” Het is voor het eerst in zeven jaar tijd dat het stART festival de Doolhof voortijdig heeft moeten ontruimen vanwege het slechte weer. „Maar ondanks de kou en de wind is het de hele middag erg druk geweest. Andere jaren hebben we altijd heel erg veel geluk gehad met het weer. Volgend jaar doen we het gewoon nog een keer.”