Takagi pakt wereldrecord op 1500 meter

Print
Takagi pakt wereldrecord op 1500 meter

Takagi op weg naar een nieuw wereldrecord op de 1500 meter. Afbeelding: EPA

Miho Takagi heeft een nieuw verbluffend wereldrecord gereden op de 1500 meter in Salt Lake City. Ze dook onder de grens van 1.50 minuten. Ireen Wüst reed de vierde tijd.

De Japanse schaatsster zette in de zesde en laatste rit een geweldige tijd neer: 1.49,83. Als eerste vrouw bleef ze daarmee onder de 1.50.

Takagi nam het wereldrecord over van de Amerikaanse Brittany Bowe, die in de vierde rit als eerste (1.50,32) onder de oude mondiale toptijd van haar landgenote Heather Bergsma-Richardson was gedoken (1.50,85).

Ireen Wüst, de tegenstandster van Takagi, reed met 1.50,70 de vierde tijd. Daarmee verbeterde de vijfvoudig olympisch kampioene het Nederlands record van Marrit Leenstra, die in december 2017 in Calgary in 1.52,06 finishte.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen