Ook maandag nog op het spoor door de storm

Print
Ook maandag nog op het spoor door de storm

Tussen Sittard en Maastricht reden zondag geen treinen door een boom op het spoor Afbeelding: Track ‘88

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden -

De storm van zondag zorgde maandagochtend ook nog voor hinder op het spoor in Limburg. Tussen Sittard en Maastricht reden er aan het begin van de ochtend minder treinen en tussen Venlo en Kaldenkerken ligt het treinverkeer tot in de middag nog plat

Tussen Bunde en Maastricht lag er een boom op het spoor. Pas rond negen uur waren de problemen daar verholpen waarna de normale dienstregeling hervat kon worden.

Ook tussen Venlo en Kaldenkerken zijn de problemen nog niet voorbij. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van zestig minuten. De oorzaak van de vertraging zijn herstelwerkzaamheden. Er rijden wel stopbussen. Volgens de NS duurt de verstoring nog tot zeker 16.30 uur in de middag.

Lees ook:Honderden meldingen van stormschade in Limburg

Schade

De storm heeft zondagmiddag op verschillende plekken in Limburg schade aangericht. Bij de brandweer kwamen honderden meldingen van stormschade binnen. De storm raasde in de middaguren zo intens over Limburg dat ProRail uit voorzorg besloot om het treinverkeer in de provincie tijdelijk stil te leggen.