Zware ochtendspits op nieuwe stormachtige dag

Print
Zware ochtendspits op nieuwe stormachtige dag

Door de harde windvlagen viel zondag ter hoogte van Nuth een boom op de A76, waarna de snelweg in de richting van Heerlen tijdelijk moest worden afgesloten. Afbeelding: Track ‘88

Winters weer met opnieuw flinke windstoten heeft maandagmorgen voor een zware ochtendspits gezorgd in Limburg.

Vooral op de A2 was het stukken drukke dan normaal. In zuidelijke richting liep het vanaf Born vast. Tot Maastricht was tot een uur of half tien sprake van langzaamrijdend verkeer.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Vanwege de windstoten heeft het KNMI opnieuw code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tot in de namiddag. Rijkswaterstaat adviseert goed op te passen met caravans en aanhangwagens.

De storm ging in het zuiden van de provincie gepaard met winterse buien. Daardoor werd het op enkele plaatsen verraderlijk glad.

Gedurende de dag vallen er verspreid over het land maartse buien, pas in de namiddag en avond wordt het droog. De temperatuur loopt op tot rond de 7 graden.

Treinverkeer

In Limburg zorgt de storm van zondag nog steeds voor hinder op het spoor. Er rijden tussen Sittard en Maastricht minder treinen en tussen Venlo en Kaldenkirchen rijden helemaal geen treinen.

Lees ook:Video: Brandweer op piek van de storm niet bereikbaar