Burgemeester Berry Link op non-actief door affaire met medewerkster

Print
Burgemeester Berry Link op non-actief door affaire met medewerkster

Burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo Afbeelding: ED/Rene Manders

Schinnen -

Oud-burgemeester van Schinnen Berry Link, die nu burgemeester is in Geldrop-Mierlo, heeft zich ziek gemeld nadat bekend werd dat hij een geheime liefdesrelatie heeft of heeft gehad met een medewerkster van de gemeente.

Dat heeft hem zowel privé als bestuurlijk in problemen gebracht, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Link heeft een advies van de gemeenteraad opgevolgd om zich ziek te melden. Directe aanleiding voor de crisis was een gesprek dat Link vrijdag had met zijn vaste vriendin met wie hij samenwoont in Geldrop. Dat gesprek verliep volgens de woordvoerder van de gemeenteraad ‘zodanig heftig’ dat Link vertrok met onbekende bestemming. De politie werd ingeschakeld om hem op te sporen en contact te leggen, vanwege zorgen over zijn emotionele gesteldheid. Daarbij werden ook hulpverleners ingeschakeld.

Integriteitsschending

De relatiecrisis van Link raakt ook zijn ambt. Link zou langere tijd een geheime liefdesrelatie hebben (gehad) met een ambtenaar van de gemeente. Daarnaar heeft een speciale onderzoekscommissie van de raad de afgelopen maanden vertrouwelijk onderzoek gedaan. De conclusie was enkele weken geleden dat Link ‘een integriteitsschending’ had begaan. Hij kreeg een officiële waarschuwing van de raad.

Berry Link was van 2007 tot 2015 burgemeester van Schinnen. Daarvoor was hij secretaris van de Raad van Bestuur van het VieCuri-ziekenhuis.

In 2015 werd hij burgemeester in Geldrop-Mierlo. Onder zijn leiding nam de raad in 2016 een aangescherpte gedragscode aan voor raadsleden en collegeleden. Bij de burgemeester ligt de taak toe te zien op een integer bestuur en naleving van de code.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen