Uitbreiding dienstverlening Meldpunt Naoberzorg Roggel

Print
Uitbreiding dienstverlening Meldpunt Naoberzorg Roggel

Mensen uit Roggel kunnen met de meest uiteenlopende hulpvragen bij Meldpunt Naoberzorg terecht. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roggel -

Naoberzorg wil een verbindende schakel zijn tussen vraag en aanbod om mensen (en organisaties) met elkaar te verbinden. Daarom heeft het burgerinitiatief haar dienstverlening verder uitgebreid.

Meldpunt Naoberzorg biedt in Roggel al jaren hulp aan een ieder met een vraag of wens op het gebied van zorg, welzijn of ondersteuning. Deze ondersteuning wordt steeds diverser. In feite kan iedereen zich melden voor ondersteuning. Daarbij komen steeds vaker ook andere problemen aan bod, zoals bijvoorbeeld alle gevolgen na een overlijden of een scheiding, baanverlies, verlies van gezondheid, enzovoorts. Wie er opeens alleen voor staat, kan moeite hebben met overzicht houden of de dagelijkse dingen doen. In al deze gevallen kan er ook een beroep op het Meldpunt Naoberzorg gedaan worden. Samen met betrokkenen wordt er een oplossing gezocht of vindt doorverwijzing plaats naar andere instanties. Maar ook wie niet goed thuis is in de wereld van het internet of formulieren, kan contact opnemen met het meldpunt. Uiteraard gaat het meldpunt in alle gevallen zeer zorgvuldig met privacy om. Er wordt samengewerkt met alle andere organisaties die er in Roggel zijn. Het meldpunt is bereikbaar via de vrijwilligers, het inloopcafé, per email (nzproggel@gmail.com) of telefoon: 06-20746463.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje