Docufilm ‘Powerplant’ gratis te zien in Baarlo

Print
Docufilm ‘Powerplant’ gratis te zien in Baarlo

Een plantaardig dieet kan volgens de docufilm ‘Powerplant’ tot 8 miljoen sterfgevallen per jaar voorkomen. Afbeelding: Getty Images

Baarlo -

De documentairefilm ‘Powerplant’ van de Nicolaas G Pierson Foundation wordt op 18 maart om 19.30 uur getoond in kasteel ‘De Berckt’, De Berckt 1 in Baarlo. In de film wordt onderzocht wat de kansen zijn voor een plantaardige samenleving.

Wetenschappers, artiesten, ondernemers en consumenten zien een plantaardige toekomst als enig alternatief in het belang van dieren, natuur, milieu, klimaat, voedselverdeling en volksgezondheid. Oxford-onderzoeker Marco Springmann zegt in de film dat een omschakeling naar een plantaardig dieet in 2050 tot 8 miljoen sterfgevallen per jaar kan voorkomen en de samenleving wereldwijd tevens tot dertig biljoen dollar (30.000.000.000.000) kan besparen. Het consumeren van een plantaardig menu kan de uitstoot die veroorzaakt wordt door voedselproductie verminderen met maximaal 73% en kan het mogelijk maken om 76% landbouwgrond terug te geven aan de natuur, zegt Joseph Poore, eveneens researcher van de University of Oxford. De studie wordt door The Guardian omschreven als “het meest uitgebreide onderzoek op dit gebied ooit”. Inloop vanaf 19.00 uur. De film is gratis te zien, maar bezoekers dienen zich vooraf wel op te geven via limburg@partijvoordedieren.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje