Nieuwe illegale bewoning op gemeentelijk deel Elfenmeer

Print

Afbeelding: René Corten

Herkenbosch -

Vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch heeft afgelopen maanden zeker twee nieuwe vaste bewoners erbij gekregen. Dat druist in tegen de regels van de gemeente Roerdalen die sinds kort zelf het beheer heeft over het park.

Roerdalen nam het beheer van het park over omdat de vorige exploitant, de Oostappen Groep, de zaak zou laten verloederen. Onderdeel van die verloedering was de vaste bewoning en de verhuur van chalets aan arbeidsmigranten. Oostappen heeft zelf nog een klein deel van Elfenmeer in handen. Toen bleek dat het bedrijf daar ook chalets aanbiedt aan mensen die bijvoorbeeld na een echtscheiding onderdak zoeken, werd dat door de gemeente als illegaal bestempeld.

Lees ook: Illegaal wonen op terrein van de gemeente, het kan

Weigeren

Burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen laat in een reactie weten dat de gemeente een inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) niet mag weigeren. De mensen die zich inschreven op het adres van Elfenmeer, kregen meteen een brief met de mededeling dat ze wonen op een plek waar alleen recreatie is toegestaan. Roerdalen start meteen het aanpakken van de illegale bewoning, maar het kan maanden duren voordat iemand echt tot vertrek gedwongen kan worden.

Lede ogen

Jaarplaatshouders op het gemeentelijke deel van Elfenmeer zien met lede ogen aan dat nu toch weer vaste bewoners zijn toegelaten. Ze zijn bang dat een toekomstige eigenaar de jaarplaatsen afschaft om vaste bewoning tegen te gaan.