Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttrofee

Print
Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttrofee

Wie gaat er met de prijzen aan de haal? Afbeelding: Bibliorura

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Wie van boeken en literatuur houdt is op zondag 31 maart welkom in het Royal Theater in Roermond. Die dag reikt Bibliotheek Bibliorura de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee uit. Speciale gast is schrijver en columnist Özcan Akyol.

De genomineerden voor de Halewijnprijs, de literatuurprijs van de stad Roermond, zijn Mathijs Deen, Hans Dekkers, Emily Kocken, Bart Koubaa, Peter Lenssen en Meindert Talma. In tegenstelling tot andere jaren, wordt dit jaar pas tijdens de uitreiking bekendgemaakt wie de winnaars van de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee zijn. Naast de genomineerden van de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee is schrijver en columnist Özcan Akyol deze middag te gast. Hij reikt samen met de jury van de Reinaerttrofee de prijs uit aan de winnaar van deze trofee en hij spreekt over het belang van lezen voor jongeren.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in het Royal Theater in Roermond. Het eerste deel van de middag staat in het teken van het uitreiken van de prijzen. In de pauze is er de gelegenheid om boeken van de aanwezige auteurs te kopen bij de boekenstand van Plantage Boekhandel Roermond en ze te laten signeren. Na de pauze is het de beurt aan Özcan Akyol.

Tickets kosten vijf euro voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en tien euro voor niet-leden. Tickets bestellen kan hier.