Schinveldse Hoej-Geet gevonden in Gladenbach

Print
Schinveldse Hoej-Geet gevonden in Gladenbach

Het oplaten van de ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ is inmiddels traditie in Schinveld. Afbeelding: Luc Lodder

Schinveld -

De 60e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’, die op carnavalsdinsdag 5 maart 2019 werd gelanceerd vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld, is vier dagen later gevonden door de 46-jarige Gerfried Leinweber uit Gladenbach in Duitsland.

De Geet heeft in ‘Geete-vlucht’ een afstand afgelegd van ongeveer 250 kilometer. Gladenbach ligt circa 30 kilometer ten noorden van de stad Giesen. Het Hoej-Hoej-Comité heeft contact opgenomen met Gerfried Leinweber en zal hem en zijn familie binnenkort gaan bezoeken.

De Geet werd dit jaar gelanceerd door de 18-jarige Nienke van der Meulen. Zij vond de Geet uit 2018 in Beesd. Nienke was met haar complete familie afgereisd naar Schinveld om de 60e Geet te lanceren. Dat deed ze carnavalsdinsdag onder toezicht van zo’n 1500 toeschouwers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen