Premier Mark Rutte heropent brasserie Nieuwe Munt

Print
Premier Mark Rutte heropent brasserie Nieuwe Munt

Premier Mark Rutte onthult de nieuwe naam van de brasserie. Afbeelding: De Zorggroep

Tegelen -

Niemand minder dan minister-president Mark Rutte heropende afgelopen zaterdag de brasserie in de wijk De Nieuwe Munt in Tegelen.

De premier was die dag op werkbezoek in onder meer Venlo en Tegelen. Hij onthulde tevens de nieuwe naam van het buurtrestaurant, dat voortaan Ut Lingsterhäöfke heet. De naam komt voort uit een prijsvraag die enkele weken voor de opening werd uitgeschreven.

De brasserie was een tijdlang gesloten. De behoefte aan een ontmoetingsplek in de Tegelse woonzorgwijk bleek echter zo groot, dat op initiatief van De Zorggroep is besloten het trefpunt nieuw leven in te blazen. Na een ingrijpende verbouwing is de brasserie vanaf deze week weer open en kunnen cliënten van De Zorggroep, die voorheen gebruikmaakten van het eetpunt in het tegenover gelegen gebouw, voortaan hier hun maaltijden nuttigen.

De Zorggroep kijkt samen met de ketenpartners Onderwijsgroep Buitengewoon en UniK naar de mogelijkheid om leerlingen van de scholen Impuls en het Wildveld als personeel in te zetten en het menu uit te breiden met meer vers bereide maaltijden. Ook worden de openingstijden verruimd. Bezoekers kunnen in de toekomst ook in het weekend en mogelijk ook ’s ochtend en ’s avonds terecht om een hapje te eten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje