Actiegroep: leg werkzaamheden extra parkeerplaats MAA per direct stil

Print
Actiegroep: leg werkzaamheden extra parkeerplaats MAA per direct stil

Afbeelding: Mitchell Giebels

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Actiegroep OmwonendenMAA eist onmiddellijke stopzetting van de werkzaamheden aan de nieuwe tijdelijke parkeerplaats van het vliegveld.

Volgens OmwonendenMAA is de aanleg van de parkeerplaats voor Corendonpassagiers in strijd met het bestemmingsplan. Vliegveld MAA vroeg bij de gemeente Beek een omgevingsvergunning aan voor het realiseren van een tijdelijke parkeerplaats voor 2500 auto’s op het terrein aan de Europalaan. Het college is voornemens de vergunning te verlenen tot 15 november 2020.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport verplaatst parking naar groter terrein in Beek

Stopzetting

Organisatie OmwonendenMAA tekent nu bij de gemeente Beek bezwaar aan tegen die voorgenomen beslissing, omdat die in strijd is met het bestemmingsplan. De groep eist onmiddellijke stopzetting van de werkzaamheden op het terrein aan de Europalaan, die ‘vooruitlopend op de vergunningsprocedure reeds zijn gestart’, aldus de organisatie. MAA wil de tijdelijke parkeerplaats voor 1 april 2019 gereed hebben.

Overlast

Volgens OmwonendenMAA is de parkeerplaats niet alleen strijdig met de uitgangspunten van het bestemmingsplan, maar zal die ook leiden tot veel overlast voor de bevolking van de omliggende woonkernen.

„De woonkernen, met name Ulestraten, hebben al veel overlast van sluipverkeer, dat komt van en gaat naar MAA en Aviation Valley. Die overlast zal aanzienlijk toenemen als de geplande parkeergelegenheid er inderdaad komt. Er zullen per jaar, in de periode april-oktober, zo’n 100.000 auto’s komen en gaan. En per jaar minstens 6000 bussen om de passagiers naar en van de vertrekhal te vervoeren. In de komende twee jaar gaat het dus in die periode om 200.000 auto’s en 12.000 bussen”, aldus de organisatie.

Kort geding

In de zienswijze die maandag werd ingediend, schrijft de actiegroep een kort geding te zullen starten als de werkzaamheden niet per direct worden stilgelegd. De gemeente Beek liet eerder aan De Limburger weten dat het aanleggen van een parkeerplaats weliswaar niet in het bestemmingsplan van Aviation Valley past, maar dat daarvan tijdelijk kan worden afgeweken middels een procedure buitenplanse afwijking.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen