Piet Wienen verrast met Koninklijke onderscheiding

Print
Piet Wienen verrast met Koninklijke onderscheiding

Piet Wienen, geflankeerd door zijn echtgenote en burgemeester Gilissen. Afbeelding: Foto Hoedemakers

Leunen -

Piet Wienen (75) uit Leunen heeft dinsdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Hans Gilissen, bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van KBO Leunen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet wordt door menigeen omschreven als het kloppend hart van Leunen. Hij zet zich al jaren in voor de samenleving, onder andere als doortastend bestuurder met kennis en ervaring. Hij was van 1992 tot 1997 initiatiefnemer en voorzitter van de Wijkvereniging Leunen Centrum. Van 2000-2012 was hij actief lid van de pr-groep Succulente Vereniging voor Cactus en Vetplantenliefhebbers. Hij organiseerde tentoonstellingen en het evenement ‘Open Kas’. Ook schreef hij columns voor het verenigingsblad. Van 2005 tot 2012 was Piet vrijwilliger bij Omroep Venray waar hij wekelijks een klassiek muziekprogramma presenteerde. Ook was hij verantwoordelijk voor de techniek en actief op de nieuwsredactie. Vanaf 2008 heeft Piet zich ingezet voor de KBO, afdeling Leunen. Eerst als bestuurslid, later als voorzitter. Hij ontwikkelde een langetermijnvisie voor de vereniging. Daarnaast is hij de kartrekker van het bovenlokale samenwerkingsverband van de KBO-afdelingen Leunen, Veulen en Heide (de LVH).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen