Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Groenten in de hoofdrol tijdens de Nationale Week Zonder Vlees

Groenten in de hoofdrol tijdens de Nationale Week Zonder Vlees

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Deze week wordt vlees ingeruild voor alternatieven. De ‘Nationale week zonder vlees’ klinkt misschien alsof je een heleboel niet mag, maar in feite vieren we zeven dagen lang het grote groentefeest.

Onze vleesconsumptie moet omlaag, om het milieu te sparen, dierenleed te voorkomen én voor de gezondheid van de mens.

De alternatieven? Vleesvervangers, tofu, bonen, peulvruchten, noten, zaden, zeewier én groenten. „Vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld”, zegt Isabel Boerdam van foodblog De hippe vegetariër en initiatiefnemer van de ‘Nationale week zonder vlees’. „Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu.”

Meer groenten dus. Wat is ...