Bekijk hier de beelden van de Aladdin-trailer

Print

Trailer Aladdin (bron: YouTube/Disney NL). Video: De Limburger

The Walt Disney Company heeft voor de derde keer op rij beelden vrijgegeven van het betoverende sprookje Aladdin, dat vanaf 22 mei in de bioscoop te zien is. In de ruim twee minuten durende trailer is onder andere te zien hoe de straatrat Aladdin als een blok valt voor de knappe prinses Jasmine. Hun ontmoeting op een markt in de havenstad Agrabah is het begin van een bloedstollend avontuur en meeslepende romance.

Het verhaal van Aladdin, de animatiefilm waarmee Disney in 1992 een monsterhit scoorde, is velen bekend. Een arme jongen gaat op zoek naar een wonderlamp om zo de liefde van een prinses te winnen. In de laatste preview van de de live action-remake is ook een rol weggelegd voor de Haagse acteur Marwan Kenzari, die als de bedrieglijke tovenaar Jafar Aladdin overhaalt over de toverlamp te wrijven en zo een blauwe geest op te roepen. ,,Er bestaat een grot der wonderen. Breng mij de lamp’’, beveelt Jafar de arme Aladdin. De geest (een rol van Will Smith) blijkt over de nodige dosis humor te beschikken.

Als het Aladdin lukt zijn Jasmine binnen de paleismuren te ontmoeten, klimmen ze al snel op een vliegend tapijt. Jasmine (Naomi Scott) zingt het aanstekelijke lied A Whole New World.