Beekse verdachte verkeersruzie mag zijn proces thuis met enkelband afwachten

Print
Beekse verdachte verkeersruzie mag zijn proces thuis met enkelband afwachten

Afbeelding: ANP

Wessem / Spaubeek / Beek -

Roy B. (34) uit Beek, die verdacht wordt van het plegen van openlijk geweld en het slaan met een ijzeren staaf bij een verkeersruzie in Wessem vorig jaar, mag zijn proces voorlopig in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Roermond dinsdag bepaald. Wel moet B. een enkelband dragen.

B. was vorig jaar met zijn vriend Hendrik E. (35) betrokken bij een verkeersruzie met een groep fietsers. Volgens de fietsers zou E. hen hebben afgesneden. Toen hij daarop aangesproken werd bij een tankstation, barstte de bom en zou E. op een aantal fietsers zijn ingereden. Dat gebeurde in de buurt van de kruising Molenweg en De Lange Beemdens. De verdachte uit Spaubeek wordt drie pogingen tot doodslag en openlijk geweld tegen de fietsers verweten.

IJzeren staaf

Zijn vriend Roy B. wordt verdacht van het plegen van openlijk geweld en het slaan met een ijzeren staaf. Eerder ontkende B. dat. Volgens zijn verklaring zou hij tussen de ruziemakers zijn gekomen omdat zijn kompaan werd belaagd door de groep fietsers.

Voordat de zaak inhoudelijk zal worden behandeld, moeten nog enkele getuigen worden gehoord. De getuigenverhoren staan pas gepland in mei en juni. Advocaat Serge Weening vroeg zodoende tot schorsing van de voorlopige hechtenis voor beide verdachten.

Contactverbod

Voor Hendrik E. werd dat verzoek afgewezen door de rechters in Roermond, hij blijft vastzitten. Zijn kameraad B. mag daarentegen voorlopig wel naar huis om zijn proces af te wachten. Wel krijgt hij een enkelband, een meldplicht en een contactverbod met getuigen.

Wanneer de zaak inhoudelijk voor de rechter komt, is nog onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen