OCI-Lions door naar halve finale Nederlandse Handbalbeker

Print
OCI-Lions door naar halve finale Nederlandse Handbalbeker

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Zoals vaak dit seizoen ging het niet vanzelf bij de handballers van OCI-Lions, maar de formatie haalde dinsdag wel de laatste vier van het bekertoernooi. Hurry Up werd in Sittard met geklopt: 26-21.

Alsof je een cabrio tot je beschikking hebt, maar de helft van de tijd staat hij in de garage met mankementen. De motor van de handballers van OCI-Lions hapert dit seizoen vaak, maar vaak weet men net op tijd de juiste draadjes met elkaar te verbinden. Dat scenario voltrok zich dinsdagavond ook in het duel met Hurry Up voor een ticket bij de laatste vier van het bekertoernooi. Een verschrikkelijk slechte eerste helft in aanvallend opzicht, werd gevolgd door een beter tweede bedrijf waardoor men nog altijd in de race is voor drie prijzen aan het einde van het seizoen.

Keepersduel

En de man die daarvoor verantwoordelijk was, heette sluitpost Luuk Hoiting. De vice-aanvoerder en Rene de Knegt, de keeper aan de andere kant, maakten er een waar keepersduel van. Bij afwezigheid van Rudi Schenk (voor werk in China), lag de druk vol op de routinier, maar die rol paste hem nog als een oude jas, die even afgestoft uit de kast moest worden gepakt. ,,Ik wist na vijf minuten al dat het erg van mij moest komen”, legde Hoiting z’n gedachte bloot. ,,We zijn aanvallend zo wisselvallig. Gelukkig kon ik het bij afwezigheid van Rudi deze keer voor de ploeg doen.”

De thuisploeg was al gewaarschuwd. Anderhalve week geleden ging het in Zwartemeer nog onderuit tegen de Drentse formatie die in de BENE-League onderaan bungelt: 30-27. ,,Toen hadden Rudi en ik een offday en dan zie je dat we heel kwetsbaar zijn.” Het euvel van de laatste maanden is nog altijd niet verholpen. Hoe goed de verdediging opnieuw opereerde, met een aanval die vooral voor rust faalde, is het nooit lekker handballen. ,,Er is al een tijdje weinig zelfvertrouwen. En als je ziet hoe we trainen. Dan sta ik soms te genieten.”

Definitieve beslissing

De 9-8 voorsprong bij rust werd langzaam maar zeker uitgebouwd. Bij 17-13 leek het pleit beslecht, al kwamen de bezoekers nog terug tot 23-21. Ivar Stavast zorgde met een hard schot twee minuten voor tijd voor de definitieve beslissing. Hoiting: ,,We spelen alleen nog maar finales. Het is duidelijk dat we niet in de beste fase zitten. Maar deze waren we aan onze stand verplicht om te winnen.”