Pinkpop-jubileumexpress onderweg naar Amsterdam

Print

Pinkpop-trein onderweg naar Amsterdam. Video: De Limburger

De Pinkpop-trein van Arriva is om 8.25 uur vertrokken vanaf station Geleen-Oost naar Amsterdam. In poptempel Paradiso in de hoofdstad wordt woensdagmiddag het volledige programma van de 50ste editie van Nederlands oudste muziekfestival gepresenteerd.

Aan boord van de trein zitten circa tweehonderd Pinkpop-liefhebbers, die vol spanning wachten welke artiesten op 8, 9 en 10 in Landgraaf te zien en horen zijn. De fans verwachten dat Jan Smeets woensdagmiddag nog een grote klapper bekendmaakt naast de twee headliners Fleetwood Mac en Mumford & Sons, die al eerder zijn gepresenteerd. Dinsdagavond werd duidelijk dat ook dj Armin van Buuren in Landgraaf zal optreden.

Pinkpop-jubileumexpress onderweg naar Amsterdam
Lotte Walda verzorgt een optreden in de Pinkpop-trein. Foto: De Limburger

Optreden

Aan boord van de Arrivatrein zijn ook enkele Limburgse muzikanten die onderweg zullen optreden, zoals singersongwriter Lotte Walda uit Heerlen en twee muzikanten van A Minor Problem uit Voerendaal.

Arriva heeft van ProRail een speciaal goederenpad gekregen om de Pinkpoptrein te kunnen inpassen in de bestaande dienstregeling van de reguliere treinen die op het drukke traject naar Amsterdam rijden. ,,We hebben deze Pinkpoptrein sinds december 2017. We hebben altijd gehoopt om een keer een rit als deze te maken. Het is de eerste keer dat de trein buiten Limburg rijdt”, zegt een Arriva-woordvoerster. De trein rijdt met intercitysnelheden tot 140 kilometer per uur.

Pinkpop-jubileumexpress onderweg naar Amsterdam
Stan Smeets vermaakt de treinreizigers. Foto: De Limburger

De muziekliefhebbers in de trein zijn benieuwd naar welke namen Jan Smeets in Paradiso aan het affiche gaat toevoegen. ,,Slash en Eagles of Death Metal”, hoopt Patrick van Kraaij uit Voerendaal. ,,Pink of Metallica zou mooi zijn”, zegt overbuurman Hugo Rijkhoek uit Sittard. Van Kraaij verwacht geen grote namen meer. Van Kraaij: ,,Bijna alle grote artiesten zijn bezet die dagen. Ik heb alle lijstjes doorgebladerd. Ik ben bang dat Smeets met Kylie Minogue komt.”

Rebecca Koopmans en dochter Denise uit Tegelen hoopt op Live, the Killers, Red Hot Chili Peppers en The Cure.

Ferry en Nicole Logister wonen tegenover camping B in Landgraaf. Nicole hoopt op spannende kleinere bands, ,,die zijn meestal leuker.” Ferry is grote fan van U2, maar weet dat een terugkeer van de Ieren op Pinkpop niet realistisch is. ,,Het wordt gewoon een leuke dag vandaag. Als het maar geen Justin Bieber wordt.”

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!