Pleidooi voor bamboe verkeersborden in Maastricht

Pleidooi voor bamboe verkeersborden in Maastricht

Een verkeersbord van bamboe. Afbeelding: HR Groep

Maastricht / Itteren -

De gemeente Maastricht moet - als eerste Limburgse gemeente - duurzame verkeersborden van bamboe aanschaffen. Dat bepleit de lokale CDA-fractie.

Het CDA vindt dat de gemeente Maastricht zo veel mogelijk het goede voorbeeld moet geven. ,,Een duurzaam alternatief voor aluminium verkeersborden zou bamboe kunnen zijn,” schrijft Gabriëlle Heine. In tientallen gemeenten zoals Amsterdam Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Rijswijk, IJmuiden, Coevorden en Den Bosch zijn pilots gestart.

,,Bamboe absorbeert 400 kilogram CO2 per kubieke meter en is daarmee - op het transport na- klimaatneutraal,” betoogt CDA’ster Heine. Ze vraagt of burgemeester en wethouders bereid zijn bamboe verkeersborden te onderzoeken. Bamboe verkeersborden kosten nog zo’n dertig procent meer dan de aluminium variant, die zeer milieuonvriendelijk is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen