Inspraakavond over toekomst Itteren en Borgharen

Print
Inspraakavond over toekomst Itteren en Borgharen

Burgers spreken mee over de toekomst van Borgharen en Itteren. Afbeelding: Dierk Hendriks

Itteren / Maastricht -

In de Haarderhof wordt een bewonersbijeenkomst gehouden waarin alle inwoners van Borgharen en Itteren hun zegje kunnen doen over hun toekomstbeeld voor beide dorpen. In de bijeenkomst op woensdag 20 maart vanaf 19.30 uur gaat het bijvoorbeeld om thema’s als zorg, wonen, verkeer en natuur.

De avond is een initiatief van de werkgroep Omgevingsvisie Itteren-Borgharen. De werkgroep roept alle inwoners op tijdens de bewonersavond hun wensen, ideeën en eisen te ventileren, zodat de twee Maasdorpen zelf een breed gedragen toekomstbeeld kunnen produceren. Dat stuk gaat straks deel uitmaken van de zogenaamde Omgevingsvisie 2040 van de gemeente Maastricht. Op basis van die visie bepaalt de gemeente Maastricht de komende decennia het beleid. Ook voor Itteren en Borgharen.

De werkgroep wil graag alle bewoners bij het toekomstbeeld van Itteren en Borgharen betrekken, omdat die toekomst toch vooral een zaak van de bewoners zelf is. De inwoners beschikken bij uitstek over de kennis en deskundigheid om knelpunten, problemen en vooral ook kansen in beeld te brengen. De inwoners kunnen daarmee ook zelf aangeven welke ontwikkelingen ze de komende jaren belangrijk vinden voor Borgharen en Itteren.

De inbreng van de bewonersavond wordt gebundeld en samen met ideeën van de werkgroep tijdens een vervolgbijeenkomst opnieuw aan de inwoners voorgelegd en daarna aan de gemeente Maastricht aangeboden. Inwoners worden verzocht zich van tevoren aan te melden voor de bewonersavond. Voor nadere info: www.itterenborgharen.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen