Bewoners wijk Weert geweigerd op VVD-bijeenkomst arbeidsmigranten

Print
Bewoners wijk Weert geweigerd op VVD-bijeenkomst arbeidsmigranten

De bijeenkomst van de VVD telde bij het bedrijf Xperal in Weert. Afbeelding: VVD Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bewoners van de Weerter wijk Leuken zijn dinsdagavond geweigerd op een VVD-bijeenkomst, waar onder meer werd gesproken over de huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerrein Leuken-Noord.

De bijeenkomst vond plaats bij een bedrijf aan de Graafschap Hornelaan op bedrijventerrein Leuken-Noord. Daar waren onder anderen ondernemers van het bedrijventerrein, leden van Parkmanagement Weert, gedeputeerde Joost van den Akker en wethouder Wendy van Eijk present.

Een van de onderwerpen was de huisvesting van vierhonderd arbeidsmigranten aan de Graafschap Hornelaan. „Ik wilde daar graag bij aanwezig zijn om meer informatie in te winnen, maar mij werd de toegang geweigerd”, zegt Anke Verheul, inwoonster van Leuken, die zich verzet tegen grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten bij de wijk. „Ik wilde gewoon antwoorden op vragen die ik heb. Ik weet van enkele anderen die later kwamen dat ze ook niet naar binnen mochten. En dat terwijl de VVD een uitnodiging had verstuurd, waarin stond dat iedereen welkom zou zijn. Zelf was ik uitgenodigd door enkele ondernemers van de Graafschap Hornelaan.”

‘Signalen’

Volgens Leon Bouwels van de VVD waren er signalen binnengekomen dat een groep van 150 buurtbewoners zou komen om de bijeenkomst te verstoren. „Daarop hebben we een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om hen de toegang te weigeren”, zegt hij. Volgens een Twitterbericht van de VVD is het aantal aanwezigen tijdens de bijeenkomst vanwege de veiligheid beperkt tot vijftig. Er waren in totaal zo’n dertig mensen present.

Volgens Wim Caris, Parkmanager bij Stichting Land van Weert & Cranendonck, werd in totaal drie mensen de toegang tot de bijeenkomst geweigerd.