‘Uitdaging als de Ventoux krijgt extra kleur als je dat samen met anderen doet’

Print
‘Uitdaging als de Ventoux krijgt extra kleur als je dat samen met anderen doet’

Mark Ramaekers wil de Mont Ventoux drie keer bedwingen. Afbeelding: Mark Ramaekers

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Maastricht / Itteren -

Een sportieve uitdaging van formaat en steun verlenen aan een bijzonder goed doel. Met die intentie bindt de in Voerendaal woonachtige Maastrichtenaar Mark Ramaekers in de eerste week van september de strijd aan met een van de meest gevreesde tegenstanders die de wielerwereld rijk is: de kale berg van de Provence, de Mont Ventoux. Naast deze sportieve challenge heeft Jean zijn beklimming ten dienste gesteld van Ventoux3, een stichting die geld genereert voor onderzoek naar hersenkanker.

Mark en zijn partner Marjo zijn levensgenieters. Vijftien jaar geleden verkocht Mark na 30 jaar keihard werken zijn bloeiende accountantskantoor, vastbesloten om in de herfst van zijn leven alleen nog maar dingen te doen die hij leuk vond. In de praktijk kwam het erop neer dat het tweetal hun tijd verdeelt tussen hun woonplaats Nuth en het Spaanse Valencia waar ze een aantal maanden van het jaar verblijven om er te genieten van het milde klimaat en de ongerepte natuur. Deze ‘heerlijke afwisseling’, zoals Marjo hun levensstijl noemt, betekent niet dat het tweetal met de rug naar de werkelijkheid staat. Integendeel, het stel realiseert zich steeds meer dan hun ijzersterke gezondheid, die hen in staat stelt om volop van het leven te genieten, niet voor iedereen is weggelegd.

“Wij zijn kerngezond en tellen onze zegeningen, maar we beseffen terdege dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is”, zegt Mark. “Vanuit dat besef wil ik de tocht naar de Ventoux graag opdragen aan deze stichting. We zijn nu al druk bezig om geld in te zamelen voor de stichting en we hopen in september een bedrag van rond de 1000 euro te kunnen doneren.”

Vijf jaar geleden beklom Jean voor het eerst, samen met andere deelnemers van de stichting de Mont Ventoux. “Iedereen die voor het eerst meedoet is verrast door de professionaliteit van de organisatie” zo geeft Mark aan. “Medische begeleiding, volgwagens, eten en drinken, alles is perfect verzorgd.” Inmiddels heeft de 67-jarige, die ieder jaar zo’n 10.000 kilometer wegtrapt op de racefiets, de berg al menigmaal bedwongen, zonder af te stappen. Mark: “Fietsen is fantastisch en zo’n uitdaging als de Ventoux krijgt extra kleur als je dat samen met anderen doet. Het is gewoonweg een belevenis die je nooit meer vergeet. Zelfs voor Marjo die sinds een heupoperatie de racefiets noodgedwongen op stal moet laten blijft het een aparte belevenis. Het is geweldig ook voor begeleiders en volgers. Zo’n hele karavaan die vanuit Bedoin vertrekt voor die uitdaging, het is onvergetelijk.”

Dit jaar wil Jean de berg op één dag niet één maar zelfs drie keer beklimmen. Intussen is het tweetal al druk bezig met het inzamelen van geld voor de stichting. “De stichting doet goed werk dat alle steun verdient. Daarom wil ik graag Limburgse wielerliefhebbers oproepen om zich bij ons aan te sluiten en in september mee te gaan. De tocht gaat door op 12 september. Naast fietsen is het ook mogelijk om de 21 kilometer bergop te voet af te leggen. Het inschrijfgeld bedraagt 80 euro en daarvoor krijg je niet alleen een mooi shirt van de stichting, maar krijg je ook de professionele begeleiding. Ook reis en logies zijn niet duur. Ik roep alle wielervrienden op om zich bij ons te melden.”

Op de website www.ventoux3.org is alle informatie over de stichting van de doelstellingen te vinden. Mark Ramaekers is bereikbaar via tel. 06-30176786.

Ventoux3 steunt Hersentumorfonds

“Ventoux3 steunt het Hersentumorfonds. De sponsoropbrengsten gaan voor 100 procent naar dit doel”, valt te lezen op de website van Ventoux3. Het Hersentumorfonds is een zelfstandige stichting met als doel het financieren van hersentumoronderzoek. “Hoewel het bestuur van Ventoux3 het initiatief heeft genomen tot het oprichten van het Hersentumorfonds is de stichting onafhankelijk van Ventoux3 en zal de stichting ook onafhankelijke bestuurders krijgen”, vervolgt de stichting.

Op de website van het Hersentumorfonds wordt de innovatieve manier waarop zij onderzoek gaat financieren gepresenteerd. Op dit moment vinden daartoe de laatste gesprekken plaats met nationale en internationale toponderzoekers op dit gebied. Zie ook de website www.hersentumorfonds.nl

Startdag voor Ventoux3 2019

De stichting Ventoux3 houdt een startbijeenkomst voor haar editie 2019 op zondag 31 maart in hotel Van der Valk Den Bosch in Vught. Iedereen die zich heeft ingeschreven, dit nog wil doen of meer informatie wilt over de stichting en haar activiteit is welkom. Er zullen diverse (ex-)deelnemers en vrijwilligers aanwezig zijn om meer informatie te verstrekken. Het doel van Ventoux3 is om dit jaar 400.000 euro op te halen voor het Hersentumorfonds.