Museum De Kantfabriek start 2020 met tentoonstelling rond E-Fashion

Print
Museum De Kantfabriek start 2020 met tentoonstelling rond E-Fashion
Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Tijdens de tentoonstelling Innovatieve mode en slim textiel van 19 januari tot en met 15 maart 2020 laat Museum de Kantfabriek in Horst de status quo zien van de ontwikkelingen op het gebied van E-Fashion. Voor het inrichten van de expositie is Marina Toeters aangetrokken. De gastcurator is docent aan de Technische Universteit Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar ze tevens cum laude afstudeerde als Master Fashion Design.

Met haar collega’s en studenten onderzoekt en ontwerpt Marina Toeters innovatieve modieuze kleding. Hun doel is om deze kleding, vaak met noviteiten als ingebouwde sensoren die de gezondheid of de (werk)houding positief beïnvloeden, voor iedereen beschikbaar te maken. Zo ontwikkelen ze kledingstukken met functionaliteiten voor tijdens het werk, tijdens de fitness of in het kader van stresspreventie.

Om de technologie en textiel herbruikbaar te maken, wordt voor het ontwerpen van de kleding steeds meer gebruik gemaakt van circulaire materialen en productiemethodes. De mogelijkheden zijn soms dichtbij en voor de hand liggend, maar klinken soms ook nog als toekomstmuziek.

Marina Toeters houdt tevens een lezing over dit onderwerp. Definitieve gegevens hierover zijn vanaf december beschikbaar op de website van het museum of via www.by-wire.net

Op dit moment kunnen de bezoekers van Museum de Kantfabriek genieten van de expositie ‘10’ deel1. Het museum bestaat dit jaar tien jaar en houdt in dit kader drie jubileumexpositie’s. De huidige expositie bestaat uit ruim honderd stukken uit het eigen textieldepot, gecombineerd met recent werk van hedendaagse textielkunstenaars die in dezelfde technieken werken.

Museum de Kantfabriek aan de Americaanseweg 8 in Horst is dagelijks van 14 tot 17 uur geopend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen