Expositie bij Museum De Locht: de historie van de glastuinbouw na 1945

Print
Expositie bij Museum De Locht: de historie van de glastuinbouw na 1945

De glastuinbouw anno 2019.

Melderslo -

Museum de Locht opent op 14 juli een tentoonstelling rond de historie van de glastuinbouw na 1945. De expositie zal te bezichtigen zijn tot en met 31 december.

Het gebied dat nu bekend staat als de gemeente Horst aan de Maas kent van oudsher veel akker- en tuinbouw. Na de Tweede Wereldoorlog heeft met name de tuinbouw een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk nog veel op de volle grond maar al snel steeds meer onder glas. De technologische ontwikkelingen op het gebied van voeding, klimaatbeheersing, ongediertebestrijding, automatisering en vervanging van de kasgrond door substraten zorgden in de kassen voor aanzienlijke optimalisering van kwaliteit en opbrengst van de gewassen. In het glastuinpaviljoen van openluchtmuseum De Locht is deze ontwikkeling mooi zichtbaar.

Het spreek voor zich dat deze ontwikkelingen ook grote invloed hadden op de mensen die hun brood verdienden in de (glas)tuinbouw. Hoe gingen de tuinders en hun familie met alle vragen en onzekerheden in het licht van deze ontwikkelingen om en welke invloed had dit op hun gezinsleven? Op deze en vele andere vragen biedt de expositie ‘De glastuinbouw na 1945: van wederopbouw naar high tech’ een antwoord.

Van 14 juli tot 31 december. Museum de Locht, Broekhuizerdijk 16d, Melderslo. Openingstijden: tot 1 november dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur / vanaf 1 november op wo, za en zo van 10.00 tot 17.00 uur.