Partij voor de Dieren heeft bedenkingen over extra boa’s

Print
Partij voor de Dieren heeft bedenkingen over extra boa’s

Afbeelding: Mitchell Giebels

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Schinveld -

De Partij van de Dieren heeft haar bedenkingen geuit tegen een plan van de Jagersvereniging en wildbeheereenheden om enkele tientallen extra boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) in te zetten voor toezicht in het natuurgebieden. In ogen van Provinciale Statenlid Pascale Plusquin is het niet wenselijk als jagers zelf jagers gaan controleren.

„Hoe wordt erop toegezien dat de boa’s die voor wildbeheereenheden werken de wettelijke regels die er zijn voor de jacht, handhaven?”, zo vraagt zij zich af in vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Een zegsman van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging gaf eerder aan dat nu reeds bij vier Limburgse wildbeheereenheden, waarin ook jagers zijn vertegenwoordigd, boa’s zijn aangesteld. Zij zien onder meer toe op stropen en illegale motorcross. Het gaat om deeltijdboa’s die een vrijwilligersvergoeding ontvangen. De zegsman kent voorbeelden elders in het land waar boa’s die overdag bij bijvoorbeeld een gemeente werken in de avonduren en weekend als deeltijdboa voor een wildbeheereenheid werken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje